Kontakta Teresa om du har tankar om Guldhjulet eller om hur vi tillsammans kan motverka våld, förtryck och diskriminering

teresa@guldhjulet.se

+46(0)707 14 16 11

Några ord från grundaren Teresa

Jag kom till Sverige på sommaren 1986. Mitt nya hemland tycktes vara så fridfullt, fantastisk rent och otroligt tyst. Tystnaden var så påträngande att jag ibland undrade om det skett en naturkatastrof och jag var ensam överlevande.

Jag tyckte att Sverige var ett paradis. Jag trodde inte att några människor blev diskriminerade eller for illa i mitt nya hemland. Under mina 30 år i Sverige, har jag insett att det även här finns människor som far väldigt illa. Och det är här Guldhjulet kommer in i bilden…

Det är svårt att förstå, men det finns människor här i Sverige, som även om de har mat för dagen, far väldigt väldigt illa.

Det går förstås inte att mäta hur illa människor har det, men ibland kan jag inte låta bli att tänka att de som utsätts för våld, förtryck eller diskriminering i Sverige far precis lika illa som människorna i det fattiga och krigshärjade land där jag växte upp.

Det är för att hjälpa dessa människor som vi startade Guldhjulet. Vi uppmärksammar och stöttar organisationer som effektivt motarbetar våld, förtryck eller diskriminering i Sverige genom att varje år dela ut Guldhjulet-priset. Vi får in massor av förslag på fantastiska organisationer som gör gott här i Sverige. Självklart kan vem som helst nominera en organisation.

Kontakta
teresa@guldhjulet.se
+46(0)707 14 16 11