Tidigare vinnare

2019

Vid Din Sida

Vinnare 2019
viddinsida.nu

Vid din Sida är en organisation som hjälper äldre hemlösa pensionärer samt fattiga pensionärer. De driver ett soppkök 2 gånger i vecka där de ger mat, värme, samtal och kärlek.

Unite People

Vinnare andraplats 2019
upfc.se

Unite People är en ideell organisation som på ett effektivt och genialt sätt har likas integrera människor med olika bakgrund genom olika fotbolls aktiviter för alla åldrar.

Giving People

Delad andraplats 2019
givingpeople.se

Giving People arbetar med akut hjälp av mat och andra viktiga förnödenheter. Organisationen har sedan starten i september 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige.

2018

GAPF

Vinnare 2018
gapf.se

Glöm aldrig Pela och Fadime som kämpar outtröttligt för att uppmärksamma ett stort samhällsproblem som är helt okänd för dem som inte är drabbad eller kommer i kontakt med drabbad. Liksom Kvinnors Nätverk arbetar dem med att upplysa och förebygga hedersvåld i Sverige prisutdelningen

Föreningen Storasyster

Vinnare andraplats 2018
foreningenstorasyster.se

Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi erbjuder även stöd till dig som anhörig.

prisutdelningen

SOMAYA

Delad andraplats 2018
somaya.se

Vi hjälper kvinnor och barn att ta makten över sina liv från våld och förtryck, vare sig individuell, kollektivistisk eller strukturell. Genom att lyfta dessa röster
och arbeta förebyggande, skapar vi opinion och samhällsförändring.

prisutdelningen

2017

Desert Flower Foundation

Vinnare 2017
desertflower.se

Desert Flower Foundation vann Guldhjulet-priset 2017. De arbetar mot kvinnlig könsstympning. Det finns 40 000 kvinnor i vårt land som utsatts för könsstympning och ytterligare flera tiotusentals som riskerar att drabbas. Antingen skickas flickorna utomlands för att könsstympas, eller så sker det i Sverige

2016

Kvinnors Nätverk

Vinnare 2016
kvinnonet.net

Kvinnors Nätverk vann Guldhjulet-priset 2016. De arbetar mot hedersrelaterat våld. Det finns 100 000-tals flickor i vårt land, som dagligen utsätts för hedersrelaterat våld, som får stryk om de träffar sina vänner efter skolan eller som tvingas gifta sig med en man som de inte känner. (Systrarna Leila och Azam)