Tidigare vinnare

2021

Ensamkommandes förbund Malmö

Vinnare 2021

https://ensamkommandesforbund.se

Ensamkommandes Förbund Malmö är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden medlemsstyrd förening som grundades som organisation 2013 i Malmö. Föreningen är idag en del i ett riksförbund med 19 lokalföreningar. Organisationen startades och drivs av ensamkommande och unga nyanlända själva och har därmed en unik insyn och förtroende hos målgruppen.

Organisationen startade med syfte att politiskt och praktiskt arbeta för att underlätta och förbättra livet för ensamkommande barn och ungdomar.

 

2020

Möjligheternas Plats

Vinnare 2020

http://www.mojligheternasplats.com/

Den ideella föreningen Möjligheternas Plats är en plattform för alla ungdomar men fokus ligger på målgruppen unga utanför. Organisationen jobbar i Sollentuna för att vidga ungdomarnas vyer och skapar nya och meningsfulla sammanhang där ungdomar kan växa som individer i en trygg miljö, bort från kriminalitet, våld och utanförskap. Arbetet sker främjande, förebyggande och åtgärdande och erbjuder bland annat en ledarskapsutbildning, jobb- och studiecoaching, studieresor, mentorskap och föreläsningar.

Right to play Sverige

Andraplats 2020

http://www.righttoplay.se

Right To Play är en ideell organisation som arbetar för och med nyanlända ungdomar, för att motverka diskriminering och stärka deras möjligheter att bli aktiva deltagare i det svenska samhället, med fokus på att få ut ungdomarna i sitt första jobb. Tillsammans med ungdomarna och sina partners i förenings- och näringslivet har Right to play på kort tid förmedlat över 170 jobb.  Allt deras arbete utgår ifrån ungdomarna, där organisationens utbildade och certifierade ungdomsledare från målgruppen, ansvarar för att planera och genomföra aktiviteter förankrade i våra mål – att stärka ungdomarnas självkänsla, språkkunskaper, nätverk och arbetslivserfarenhet.

Välkommen till Värmdö

Delad andraplats 2020

Organisationens Facebookgrupp

Välkommen till Värmdö (VtV) är en ideell organisation som ser till att nyanlända Värmdöbor som flytt till Sverige från andra länder välkomnas till bostäder som är fullt möblerade av skänkta begagnade möbler. Utöver återbruket av möbler så håller VtV språkcafé, läxläsning, hjälper till vid bostadssök, övningskör samt mycket annat. Genom Välkommen till Värmdö så har vänskapsband knutits över kultur-, generations- och tomtgränser! VtV anordnar temaföreläsningar om tex svensk parlamentarism och barns rättigheter. VtV anordnar cykelkök och gårdsfixardagar samt gemensamma julfester och gör utflykter till både svampskog och konstmuseum.

2019

Vid Din Sida

Vinnare 2019
viddinsida.nu

Vid din Sida är en organisation som hjälper äldre hemlösa pensionärer samt fattiga pensionärer. De driver ett soppkök 2 gånger i vecka där de ger mat, värme, samtal och kärlek.

Unite People

Vinnare andraplats 2019
upfc.se

Unite People är en ideell organisation som på ett effektivt och genialt sätt har likas integrera människor med olika bakgrund genom olika fotbolls aktiviter för alla åldrar.

Giving People

Delad andraplats 2019
givingpeople.se

Giving People arbetar med akut hjälp av mat och andra viktiga förnödenheter. Organisationen har sedan starten i september 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige.

2018

GAPF

Vinnare 2018
gapf.se

Glöm aldrig Pela och Fadime som kämpar outtröttligt för att uppmärksamma ett stort samhällsproblem som är helt okänd för dem som inte är drabbad eller kommer i kontakt med drabbad. Liksom Kvinnors Nätverk arbetar dem med att upplysa och förebygga hedersvåld i Sverige prisutdelningen

Föreningen Storasyster

Vinnare andraplats 2018
foreningenstorasyster.se

Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi erbjuder även stöd till dig som anhörig.

prisutdelningen

SOMAYA

Delad andraplats 2018
somaya.se

Vi hjälper kvinnor och barn att ta makten över sina liv från våld och förtryck, vare sig individuell, kollektivistisk eller strukturell. Genom att lyfta dessa röster
och arbeta förebyggande, skapar vi opinion och samhällsförändring.

prisutdelningen

2017

Desert Flower Foundation

Vinnare 2017
desertflower.se

Desert Flower Foundation vann Guldhjulet-priset 2017. De arbetar mot kvinnlig könsstympning. Det finns 40 000 kvinnor i vårt land som utsatts för könsstympning och ytterligare flera tiotusentals som riskerar att drabbas. Antingen skickas flickorna utomlands för att könsstympas, eller så sker det i Sverige

2016

Kvinnors Nätverk

Vinnare 2016
kvinnonet.net

Kvinnors Nätverk vann Guldhjulet-priset 2016. De arbetar mot hedersrelaterat våld. Det finns 100 000-tals flickor i vårt land, som dagligen utsätts för hedersrelaterat våld, som får stryk om de träffar sina vänner efter skolan eller som tvingas gifta sig med en man som de inte känner. (Systrarna Leila och Azam)